15 april 2017

Pandakoorts, ook voor mensen met een website

panda van site tinyjpgHet NOS-journaal is er vol van: Wu Wen en Xing Ya. Wat een fantastische dieren, ik ben verkocht. Maar LinkedIn, 42Bis of Emerce is bedoeld om vakgenoten, connecties en klanten te informeren, dus wat hebben die panda’s daar mee te maken?

Als vakidioot moet ik bij die schattige dieren direct denken aan een website waar ik al jaren dankbaar gebruik van maak. En die voor iedereen met een website een geweldige gratis dienst levert. Het is tinyjpg. Deze webservice heeft een alom aanwezige panda als mascotte met een houding van ‘relax man’.

Eenvoud troef
De website is even relaxed: je uploadt afbeeldingen (jpeg’s en png’s) en downloadt een paar seconden later gratis de gecomprimeerde versies waarmee het laden van je webpagina aantoonbaar sneller gaat. Elke webdesigner weet dat afbeeldingen een essentiĆ«le factor zijn voor de laadtijd van een pagina (webbouwers: check de winst in Pageload- en YSlow-statistieken). Het is dan ook opvallend hoeveel sites zichzelf te kort doen.Website check
Wil je weten of jij jouw website te kort doet? Check dan op deze pagina de winst die je kunt halen met tinyjpg. Dus ook als je een website hebt laten maken: check op deze pagina of je webdesigner bij de panda op consult moet.

optimale compressie
Als je denkt dat jouw beeldbewerkingsprogramma de beste compressie levert, dan… heb je het mis. Zelfs Photoshop kan niet tippen aan de optimale compressie die deze panda levert. En absoluut zonder verder kwaliteitsverlies. Bij png-bestanden zijn de winsten die je behaalt zelfs nog groter. Geen wonder dat deze panda ook een Photoshop- en WordPress-plugin in de aanbieding heeft.

Na het werk
Tot zover panda’s en werk. Zoals ik al zei: ik ben verkocht en daarom toch twee filmpjes voor al diegenen bij wie het woord ‘panda’s’ geen werkgerelateerde, maar eerder de normale associaties oproept.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Keuzehulp grafische cursussen

Een kijkje in de keuken van grafische opleidingen in het volwassenenonderwijs Als je van plan bent een kortdurende grafische pak...